12 martie in orașul Codru a fost inregistrat un incendiu pe terenurile agricole apartinînd IȘP Vierul. Incendiul care a izbucnit din cause deocamdată necunoscute a cuprins o suprafata de 30 hectare de pamînt.Citeva echipage de salvatori și pompieri mai multe ore în șir sau luptat cu focul.Incendiul a fost agravat de vîntul puternic care sa abătut asupra orașului in ultimile cîteva zile.Din cauza acestuia s-a complcat și mai mult lucrul pompierilor.Dupa citeva ore de lupta cu focul acesta a fost totuși localizat
Cauzele care au dus la incendiu se stabilesc dar aproape cu siguranța se poate de considerat ca una din cause este starea proasta și lipsa prelucrarii acestor pamînturi de către administratorul IȘP Vierul,in gestiunea caruia se află.In ultimii cițiva ani pe aceste terenuri nu a fost plantat nimic și livezile care sint déjà plantate nu au fost prelucrate și ca rezultat au crescut tufisuri,buruieni de pina la doi metri inaltime.
IȘP Vierul déjà de mai mult timp este o intreprindere care genereaza pierderi la bugetul statului si se afla in procedura de insolvabilitate.
De mai multi ani se discuta depre schimbarea statutului acestor terenuri din agricole in terenuri cu destinație pentru construcție.Dar aceasta procedura este taragănată de către guvernare.
Aceasta procedura de trecere a acestor terenuri in administrarea orașului Codru ar duce în oarecare masura la solutionarea situației cu familiile care stau in rînd pentru alocarea terenurilor pentru construcție individuală.


12 марта городе Кодру (ул.Гренобля и Костюженская) произошёл пожар на сельхозугодиях предприятия НПО Виерул.
Внезапно появившийся в нескольких местах огонь охватил более 30 гектаров сельскохозяйственных земель.
Несколько пожарных расчетов несколько часов вели упорную борьбу с огнём. Но ситуацию осложнил усилившийся ветер, в результате которого возникали всё новые очаги возгорания. Но спустя несколько часов пожар был остановлен.
Причина пожара устанавливается, но уже с полной уверенностью можно подметить тот факт, что сельхозугодиях предприятия НПО Виерул уже несколько лет не обрабатываются, сорняки выросли высотой до двух метров и земли не были вспаханы уже несколько лет.
НПО Виерул на данный момент является убыточным предприятием и на данный момент происходит процедура банкротства.
Уже много лет ходят слухи о переводе земель НПО Виерул из сельскохозяйственного фонда – под строительство, но почему-то этот вопрос долго рассматривается в Парламенте и Правительстве Республики Молдова.
 
 
 
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.
 
 
Комментарии (1)  Распечатать
 
 Пишет: Mirabela
Eu consider ca oamenii care stau in rind poate ar fi cazul sa scrie un demers catre Domnii de la guvernare pentru a cere schimbarea destinatiei acestor paminturi depunind fiecare semnatura. Cine ste de acord rog sa scrieti comentariu.Oameni buni, dati sa ne aparam drepturile noastre inainte ca cineva sa mai puna mina si pe aceste paminturi!

 
 
Публикаций: 0 | Комментариев: 3 цитировать    
 
Информация
 
Комментировать новости на сайте возможно только в течении 60 дней со дня публикации.

 

Панель управления
логин :  
пароль :  
   
   
Регистрация
Напомнить пароль?

Вам нравится этот сайт?

ДА
НЕТ