Web pagina al Orasului Codru, mun.Chisinau / Web страница города Кодру, мун.Кишинев » Canicula, motiv de bucurie pentru micuţii de la o grădiniţă din oraşul Codru: Aleargă desculţi şi se stropesc cu apă

 


Cel mai greu pe timp de caniculă le vine copiilor de la grădiniţe. Administraţia nu poate folosi instalaţii de răcire şi ventilare a aerului pe motiv că micuţii ar putea răci. Tocmai de aceea, zăpuşeala îi determină pe educatori să fie cât mai inventivi, mai ales când maxima depăşeşte 30 de grade Celsius.

Micuţii de la o grădiniţă din oraşul Codru adoră vremea caniculară. Şi asta deoarece, în această perioadă, pot să alerge desculţi şi să se stropească cu apă. Educatorii afirmă că aplică toate măsurile pentru a-i proteja pe copii de impactul caniculei.

"Ne stropim cu apă recgulat, băi cu apă, băi cu soare, mergem în jurul grădiniţei desculţi. Când copiii sunte afară, aerisim încăperea", a menţionat educatoarea Cristina Dimineţ.

Pentru copii, însă, vremea caniculară este un prilej în plus de distracţie:

"Facem baie solară şi baie cu apă. E foarte bine".

"Alergăm desculţi. Beau apa multă".

Unii micuţi aleg chiar să doarmă afară, la umbra copacilor, pe paturi pliante. Educatorii susţin că aceste metode nu doar că îi ajută pe copii să suporte mai uşor canicula, dar şi le sporeşte imunitatea.
 
 
 
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.
 
 
Комментарии (0)  Распечатать
 
Информация
 
Комментировать новости на сайте возможно только в течении 60 дней со дня публикации.

 

Панель управления
логин :  
пароль :  
   
   
Регистрация
Напомнить пароль?

Вам нравится этот сайт?

ДА
НЕТ